drfaridattar.webp

گوشت اضافه بعد از جراحی بینی و رفع سریع

ایجاد گوشت اضافه بعد از جراحی بینی یکی از موضوعاتی است که ممکن است برای بیماران قبل از عمل زیبایی بینی نگران کننده باشد. این اتفاق که بسیار هم نادر است بعد از بازسازی و ترمیم پوستی در محل‌های جراحی و بریدگی‌ها ممکن است ظاهر شود.

همانطور که می‌دانید امروزه با محبوبیت بالای عمل‌های رینوپلاستی یا همان جراحی بینی در بین ایرانیان، نیاز به کسب اطلاعات در این زمینه بسیار احساس می‌شود. در این مقاله قصد داریم ابتدا با زائده اضافه بعد از جراحی بینی آشنا شویم، دلایل ایجاد آن را بشناسیم و برای پیشگیری و درمان آن راه‌حل‌هایی را عنوان کنیم. اگر شما هم قصد انجام این جراحی را دارید، بهتر است قبل از اقدام به آن، اطلاعات لازم را کسب کنید. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

گوشت اضافه بعد از جراحی بینی

گوشت اضافه بعد از جراحی بینی ممکن است در داخل بینی و یا بیرون آن، در محل بخیه‌ها ظاهر شود و دلیل اصلی آن ترمیم نادرست ناحیه زخم است. میزان احتمال بروز این زائده برای افرادی که قبل از عمل خود سابقه تولید گوشت اضافه در بدن را دارند، بیشتر است و البته نیاز به نگرانی نیست چرا که برای از بین بردن آن راه حل‌هایی وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

گوشت اضافه بعد عمل بینی

از مهم‍‌ترین مواردی که باید به آن اشاره کنیم تشخیص زودهنگام و اشتباه در این خصوص است. برخی بیماران در هفته‌های اول بعد از جراحی خود، آن را در داخل بینی احساس می‌کنند که ممکن است به دلیل تورم باشد. همچنین ممکن است در خارج بینی و محل بخیه‌ها سطح ناصافی را احساس کنند و آن را به عنوان گوشت اضافه تشخیص دهند، در صورتی که در بیشتر موارد این برجستگی‌ها به مرور به حالت طبیعی خود باز خواهد گشت.  تنها کافیست بیمار در مراقبت‌های بعد از عمل دقت و تعهد کافی را داشته باشد و تمامی نکات لازم را رعایت کند.

علت ایجاد گوشت اضافه بعد از جراحی بینی

سیستم ترمیم زخم در بدن انسان گونه‌ای است که بعد از ایجاد آن، سلول‌های همان ناحیه شروع به تولید و تکثیر بیشتر برای ترمیم و بازسازی می‌کنند. برای زخم‌هایی که عمیق‌تر هستند (همچون جراحی‌ها)، نیاز به تولید سلول‌های بیشتری وجود دارد و اگر این تولید سلولی در لایه‌های پوستی بیشتر از حد اتفاق بیفتد، به اصطلاح تولید گوشت اضافه و یا در زبان علمی ایجاد “کلوئید” صورت می‌گیرد.

امکان بروز گوشت اضافه بعد از جراحی بینی با وجود موارد زیر احتمال بالاتری دارد:

  1. عدم تخصص و مهارت کافی جراح در تشخیص روش جراحی
  2. عدم توجه به مراقبت‌های بعد از عمل توسط بیمار
  3. سابقه قبلی گوشت اضافه در بدن
  4. نژاد و رنگ پوست (معمولا افرادی با پوست تیره‌تر بیشتر مستعد هستند.)
  5. گوشتی بودن بینی

پیشگیری از ایجاد گوشت اضافه در جراحی بینی

  •  یکی از مهم‌ترین روش‌های پیشگیری از ایجاد گوشت اضافه بعد از جراحی بینی انتخاب جراح ماهر و باتجربه است. از آن جایی که پره‌های بینی جزو حساس‌ترین قسمت‌ها در جراحی هستند، اگر برش و بخیه آن‌ها در هنگام عمل به صورت صحیح صورت نگیرد، تولید زائده بعد از عمل احتمال بیشتری دارد. 
  • دومین مسئله‌ای که بعد از عمل باید به شدت به آن توجه داشته باشید عدم لمس و هرگونه فشار به بینی برای جلوگیری از ایجاد زخم است.
  •  تا حد ممکن از حضور در محیط‌های آلوده، با گرد و خاک زیاد و حساسیت‌زا خودداری کنید.
  •  برای بیمارانی که در این مورد سابقه قبلی دارند، روش جراحی بسته پیشنهاد می‌شود تا از بروز زخم بعد از عمل جلوگیری شود.
  • رژیم غذایی خود را تا حد امکان سالم نگه‌دارید تا به سیستم بدنی خود در جهت تولید کلاژن و بهبود محل زخم‌ها کمک کنید. طبق رژیمی که پزشک شما توصیه می‌کند عمل کنید و توصیه‌های وی را در این خصوص جدی بگیرید.

پماد برای رفع گوشت اضافه بعد از جراحی بینی موثر است؟

استفاده از پمادهای ترمیم‌کننده برای از بین بردن گوشت اضافه بعد از جراحی بینی،  زمانی که بافت گوشتی نازک است و ابعاد کوچکی دارد، اولین روشی که است که پیشنهاد می‌شود. اگر می‌خواهید با استفاده از این روش نتیجه قابل قبولی را کسب کنید بهتر است طبق نظر پزشک متخصص خود عمل کنید و حتما روش‌هایی که برای ماساژ به شما آموزش می‌دهد را به صورت صحیح انجام دهید تا در همین مرحله به نتیجه قابل قبولی برسید. مدت زمان ماساژ و تکنیک‌های آن باید دقیقا طبق گفته‌های پزشک شما به صورت منظم انجام شود.

روش‌های دیگری همچون تزریق داروها (مثل استروئید) و لیزر 2 تا 3 جلسه‌ای نیز به عنوان گزینه‌های بعدی به بیمار پیشنهاد می‌شود. در صورتی استفاده از پمادهای ترمیم‌کننده پاسخگو نباشد این روش‌ها در نظر گرفته می‌شود.

درمان گوشت اضافه با جراحی بینی

هنگامی که اسکار و زخم ایجاد شده بعد از جراحی بزرگ باشد و با 3 روش‌ قبلی از بین نرود، از جراحی مجدد ترمیمی برای از بین بردن آن استفاده می‌شود. این روش با صلاحدید پزشک زمانی انجام می‌شود که روش‌های قبلی به درمان پاسخگو نبوده‌اند و با گذشت زمان تغییری در بهبود حاصل نشده است.

در این مطلب در مورد یکی از مهم‌ترین سوالات ونگرانی‌های بیماران، یعنی ایجاد گوشت اضافه بعد از جراحی بینی صحبت کردیم. همانطور که خواندید دلایل متعددی برای ایجاد این زائده وجود دارد و اما مهم‌ترین راه پیشگیری از آن انتخاب پزشک مجرب و متبحر در این زمینه است.

اگر قصد انجام این عمل زیبایی را دارید می‌توانید با مراجعه به دکتر فرید عطار، به عنوان بهترین جراح بینی در کرج و با سابقه بیش از هفت هزار جراحی، عملی آسوده و با اطمینان داشته باشید، تا هرگز از انتخاب خود پشیمان نشوید. جهت رزرو نوبت با شماره‌های موجود تماس بگیرید.

دکتر فرید عطار

دارای سابقه حدود بیش از 7000 جراحی بینی
گذراندن دوره تکمیلی راینولوژی در سنگاپور و انگلیس
بیش از 1000 جراحی آندوسکوپی سینوس و سایر جراحی های صورت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست محتوا